vrijdag 23 september 2016

'Gekke dingen doen om interne stress te verstoppen'

Ma1 voetbalteam Hak(2016): 'Mensen verwachten dat van jou, jij doet altijd die gekke dingen. '

lichte interne stress door de inschrijvingen, het niet zien van mijn vrienden, het liegen over het zien van ma bitches, de intense sporten die ik wil blijven doen maar niet kan combineren. Zo kan ik wel een heel boek vullen.

Ik heb het gevoel dat ik 100 jaar terug ga in de tijd en weer dat 15 jarige onzekere kutje ben. Ik moet tegen me 'ouders' liegen over waar ik heen ga en met wie, om toch de dingen te kunnen doen die ik toch wel zou gaan doen. Ik snap de inhoud en de context van me school niet en daarnaast ga ik amper. Ik heb struggels met het nakomen van afspraken, vooral met afspraken die ik met vrienden maak en dit geeft een kleine zelfhaat met zich mee. Ik heb weer extreem het gevoel dat leeftijdsgenoten alles beter regelen. Ik zie iedereen om me heen met tatoeages, relaties, seks en een eigen huisje. Net nu ik het gevoel had dat ik mijn achterstand had bijgewerkt, wordt ik terug gezogen in dat oude gevoel.

Het enige verschil tussen toen en nu is het feit dat ik nu werkelijk volwassen ben en niet alleen denk dat ik dat ben en me cupmaat.

De quote slaat trouwens op mijn paaldans cursus van gisteren.