zaterdag 27 oktober 2018

21 Dinner & Afstudeer party

Stress had ik. Had ik wel genoeg bier? Kan iedereen wel? Heeft iedereen wel vervoer heen en terug? Heb ik de tijden goed ingeschat? Gaat Tonny me vermoorden omdat ik luidruchtige vrienden heb? Is de catering ook vegetarisch?

Zoals altijd slaat het natuurlijk nergens op want het kwam helemaal goed. Ik kan een ding afvinken van mijn lijst met doelen voor mijn tussenjaar. Geef een feest, check.

De voorbereidingen met Ieuan in de Sligro (waar alles kapot groot was), waren al leuk. Het versieren en indelen met Natas en Oma was ook al gezellig en zonder Mama's en Ben's hulp was ik nergens. Martha heeft me nog gesponsord en Misha was mijn persoonlijke chauffeur.

De avond begon 's middags. Stefan was er om te irriteren, Ieuan zat op de bank de muzieklijsten in elkaar te zetten, Jeneh was haar halve garderobe over me heen aan het hangen en ik liep vooral voor de 30ste keer te vragen of ik écht niet 12 leek in het zwarte jurkje. Toen Milou en Nina ook kwamen voelde ik de druk dat we toch echt moesten gaan. Ik koos een jurkje waarbij er niet over gespeculeerd kon worden of ik een jongetje was of jonger dan 18.

In de file stonden we en mijn stress was weg. Ik had al een shitload aan berichten gehad van mensen die last-minute afzeiden, maar het boeide me niet meer. Iedereen die ik nu bij me had hielp me, vermaakte me en deed leuk met elkaar.

We kwamen aan en zo ook de catering. Tafel was al gedekt en de laatste drank werd klaargezet. Toen Cees binnenkwam omdat hij de trein had gemist en ook Jana en Natas hun fashioneble late entrance hadden gemaakt konden we aan tafel. Ik moest iets zeggen, ik was niet in de mood. Ik zei iets snel over het eten en over dat iedereen van geluk mag spreken dat ik niet heb gekookt en begon gewoon met opscheppen.

De catering was perfect. Het eten was lekker, alleen jammer dat veel niet vegetarisch was. Het eten was gezellig en ik vond het geweldig om te zien hoe goed mijn vrienden het met elkaar kunnen vinden. Dessert was prima. Kwarktaart is moeilijk te verkloten. Ik was alleen de slagroom vergeten.

Nu kwam mijn favoriete gedeelte van de avond, de speeches. Ik had het echt gehoopt en gelukkig gebeurde dat ook. Niek ging praten en als Niek gaat praten is iedereen stil. Je kon me even niet gelukkiger krijgen. Cees ging daarna, want hij had Niek beloofd ook te speechen als hij dat deed. Cees is Cees en dus mega droog en grappig. Ik vond het super leuk dat hij wat zei. Jeneh ging daarna, wantja, zij had Cees beloofd te speechen als hij dat deed. Ze had een brief aan me geschreven die ik met veel zorg ga bewaren. Te lief en ik herkende alles van onze vriendschap dat zij vertelde. Tenslotte ging Ome Erwin, want zoals je al raad, hij had Jeneh beloofd...... Ome Erwin had een spel bedacht waarin mijn vrienden foto's van mij op een tijdlijn moesten hangen. Iedereen was super fanatiek en het was super leuk om te kijken. De prijs was ook hilarisch, want ik mag nu voor de winnende groep een Pad Thai gaan koken. Ik weet niet of dat zo'n eerlijke prijs is.

Opgeruimd en wel. De muziek ging harder, de beerpong-tafel werd klaargezet en de eerste gasten kwamen binnen. Vanaf toen was het een in en uitloop van mensen. Ik was verbaast over het aantal gasten dat de moeite had genomen helemaal naar Lunteren te komen, off all places. De Humphrey's mensen kwamen wat later, maar wel met een heleboel, waardoor het feest tot laat nog doorging. Ik heb super leuke cadeaus gehad. Ik ga met allemaal mensen uiteten, ik heb twee nieuwe vrienden erbij (mijn vissen) Helga en Yoep en heb gehoord dat ik Co mag worden in het restaurant. De meiden van de Pabo zijn geweest, een aantal van het voetbal, de Unicorns, de Guido gang, mijn collega's en nog wat losse vrienden. Ik ben zo blij dat de avond goed is gegaan, volgens mij heeft iedereen zich vermaakt en ik bovenal. Ik besef me maar weer hoe rijk ik ben met zoveel leuke mensen om mij heen. Ik besef me ook hoeveel vrienden ik heb die ik als ECHT goede vrienden zie en ik besef me ook hoe weinig ik zonder mijn familie kan.

Ik had niet alleen mensen die me met de voorbereidingen hadden geholpen, maar ook de toppers op de avond zelf: Nina, Jana, Misha, Martha, Natas, Mama, Ben, Ome Erwin, Stefan, Jeneh, Marijn en nog wat mensen die me hier en daar hebben geholpen. Love u guys.

Ik kijk er met een lach naar terug. Ik hoop dat ik morgen uitgebrat ben.